Ben jij student en ben je opzoek naar een creatieve bijbaan waar je veel kunt leren en het later eventueel kunt meenemen in je portfolio? Lees dan snel verder! De standaard bijbaantjes die vroeger heel populair waren, denk aan vakkenvullen of de krantenwijk doen, vinden steeds minder studenten interessant. Vroeger was het belangrijkste extra geld verdienen naast het studeren om leuke dingen te doen. Nu zien we dat steeds meer studenten zoeken naar een bijbaan die hun passie aanvult en waarin ze lang kunnen werken en doorgroeien. Een bijbaan kiezen die ook past bij je studie is de perfectie combinatie.

Wat zijn creatieve bijbaantjes?

Eigenlijk kunnen we niet een paar bijbaantjes opnoemen en deze bestempelen als creatieve bijbaantjes. Creativiteit is per persoon anders en is dan ook erg persoonlijk. Daar waar iemand zijn creativiteit goed kan benutten in een restaurant doet een ander dat door zelf een t-shirt bedrukken en deze te verkopen. Vind je meerdere dingen leuk? Dan kun je dit ook met elkaar combineren uiteraard. Denk bijvoorbeeld aan werken in de horeca. Je kunt aan je baas voorstellen mee te denken aan een nieuwe campagne voor een nieuw drankenmerk dat jullie binnenkort gaan verkopen.

Creatieve bijbanen in combinatie me je studie

Natuurlijk kun je ook een creatief bijbaantje zoeken die aansluit op je studie. Volg je een marketing gerelateerde studie? Dan kun je bij vrijwel elk bedrijf in elke branche terecht. Het grote voordeel aan marketing is dat het overal ingezet wordt en super breed is. Dit geeft jou de ruimte om je creativiteit goed te benutten en uiteindelijk door te groeien. Tijdens je studie kun je alles in theorie leren. In praktijk kun je modellen toepassen en marketing onderzoeken uitvoeren. Zo kun je ook je schoolopdrachten bij je werk uitvoeren en heb je twee vliegen in één klap!