Data visualiseren en interactief maken dankzij Power BI

Analyseren makkelijker maken

Het gebruik van Power Bi is tegenwoordig niet meer weg te slaan uit onderzoeken naar verschillende klantreacties. Door het gebruik van Power BI kun je snel analyseren wat er gevraagd is en wat daar de uitkomsten van zijn. Door het maken van grafieken, lijnen en percentages kan er uit veel data makkelijker conclusies worden getrokken. Om dit efficiënt en op een goede manier te doen moet iemand wel Leer Power BI

Voor meer mensen begrijpelijk

Door ingewikkelde data te visualiseren kan deze data voor meer mensen begrijpelijk gemaakt worden. Het is handig om in meetings en vergaderingen met allerlei partijen de data die gevonden is wel gemakkelijk uitgelegd kan worden aan de hand van graphics, die aan verschillende mensen uitgelegd kan worden. Dit is belangrijk om bijvoorbeeld deals te kunnen sluiten met partijen die niet thuis zijn in alle data maar wel de uitkomsten interessant vinden. 

Makkelijker spelen met data

Door een Power BI training te volgen kun je makkelijker data verwerken wat anders een grote brei aan data zou blijven. Door deze data overzichtelijk te maken voor alle mensen die ermee moeten werken kun je makkelijker zien welke data er is en wat je hier eventueel mee kunt doen. Zo kun je uit een klanttevredenheidsonderzoek sneller zien welke punten minder zijn en welke punten van het bedrijf juist een hoge score krijgen. Zo kun je makkelijk spelen met de data en eventueel data ook makkelijker combineren om over een specifiek onderwerp een duidelijker beeld te krijgen. Ook kun je met grafische data vaak filters aan en uit zetten zodat alleen de data verschijnt die voor het bedrijf belangrijk en interessant zijn. 

Legenda makkelijker voor iedereen

Als data door middel van Power BI visueel is gemaakt moet er ook voor verschillende parameters en verschillende soorten data een legenda worden gemaakt. Als data nog als platte tekst of cijfers weergegeven zou worden zou dit voor een grote groep mensen niet duidelijk en makkelijk te lezen zijn en dus zijn vaak kleuren en vormen een goed middel om data duidelijker te krijgen en ook op een simpele manier bepaalde data altijd met hetzelfde aan te duiden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *