De voordelen van een HBO opleiding ten opzichte van een WO

Als je op de middelbare school zit dan zijn er een aantal moeilijke keuzes die je moet maken. Als je op het VWO zit begint dit al in de derde klas. Je moet een keuze maken voor je vakkenpakket. Een belangrijke beslissing want de komende drie jaar ga je deze vakken volgen. Als je in de vijfde en zesde klas van het VWO zit ga je nadenken over een vervolgstudie. Er zijn zoveel studies dat veel scholieren twijfelen over wat voor studie ze moeten kiezen. De meest voor de hand liggende vervolgopleiding is een WO-opleiding. Na het behalen van je vwo-diploma kan je kan gewoon doorstromen naar een HBO opleiding. 

Wat zijn de voordelen als je van vwo naar hbo gaat?

Van vwo naar hbo gaan heeft een hoop voordelen. Zo is er vaak een verkort programma beschikbaar op hogescholen voor mensen die het vwo hebben afgerond. Het is dus helemaal geen weggegooid jaar als je van het vwo naar gaat. Als je in de derde klas van het vwo zit en eigenlijk niet meer verder wil op de middelbare school dan is het mogelijk om met je overgangsbewijs door te stromen naar mbo-niveau 4. Een hbo-opleiding is veel praktijkgerichter dan een WO-opleiding. Je wordt echt helemaal klaar gemaakt voor het bedrijfsleven. 

Wat is het verschil tussen het HBO en het WO

Als je van het vwo naar het hbo toe gaat kan dit dus een goede keuze zijn. Zeker als je niet zo van de theorie bent maar veel liever gewoon leert van de praktijk is een hbo-studie echt wat voor jou. Op het WO is alles veel theoretischer dan HBO studies en dat moet natuurlijk wel bij je passen. Het vooroordeel dat het zonde is dat je naar het hbo toe gaat met een vwo-diploma is onzin. Je gooit geen tijd weg en bovendien is het veel belangrijker dat je een studie doet die bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *