De wintertuin

Een hoop mensen vinden hun tuin al snel deprimerend ogen in de winter, weinig kleur, grauwe lucht. Met de juiste aankleding kan u ook in de winter volop genieten van de tuin. Het venijn zit hem er vooral in dat mensen niet weten dat je tuin in de winter net zo mooi kan zijn als in de zomer. Het is een kwestie van de juiste bloemen, planten en decoratie kiezen die geschikt zijn voor de lage temperaturen. 

Verlichting

Langzaam maar zeker wordt het ’s ochtends weer later licht en ’s avonds eerder donker. In de huizen branden volop kaarsjes en sfeerverlichting, maar de tuin wordt nog weleens vergeten daarbij. Terwijl tuinverlichting ook heel veel kanten op kan gaan. Zo kan je door lichtslingers met warm licht door de tuin te hangen en over bomen, olijfbomen zijn daar een heel mooi voorbeeld van, draperen een heel huiselijk gevoel van binnen naar buiten doortrekken. Met toevoeging van de juiste beplanting komt u ook al een heel eind we hebben het dan over bijvoorbeeld; de winterbes, skimmia, helleborus, hulst, sneeuwbal, winterheide en de winterviolen.

Winterharde boom

In de winter zien we alle blaadjes van de bomen vallen, tot er niet meer dan een geraamte overblijft. Dit alles doet de natuur om zich voor te bereiden op voedselschaarste in de winter. Toch is het niet nodig om in de winter slechts naar kale bomen te kijken, olijfbomen zijn  in de winter namelijk gewoon bladhoudend.

Wanneer de winter weer volop gaat beginnen, kan een olijfboom als mooie aankleding in de tuin dus niet ontbreken. Een stevige olijfboom kan tot 15 graden kortstondige vorst verdragen, wanneer je deze op een beschutte plek, beschermd tegen koude oostenwind en met goede afwatering plaatst. Ook is de boom bladhoudend in de winter, dus betreft sfeer doet hij niet onder in uw tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *