Wanneer je op zoek bent naar legbordstellingen, dan kom je diverse types, afmetingen en kwaliteit tegen. En je merkt al dat je gauw aan een serieus bedrag zit als je je hele magazijn, school of winkel moet inrichten. Een gebruikte legbordstelling is een manier om met je budget meer te doen dan je had verwacht. Een geef toe, een stelling die je nu nieuw aankoopt, is volgend jaar ook al niet meer nieuw. Het is eigenlijk bijna zoals bij een auto: van zodra je met je nieuwe auto naar buiten rijdt, is hij al tweedehands. Maar zijn deze gebruikte legbordstellingen dan ook even veilig? Ja hoor, hier mag je zeker van zijn!

Tweedehands legbordstellingen, veiligheid staat voorop

Elke gebruikte legbordstelling wordt namelijk volledig en grondig gekeurd vooraleer ze terug in de verkoop gezet wordt. Alle onderdelen die ook maar enig gebrek zouden kunnen vertonen, worden vervangen door andere. En ze worden ook nog eens getest op hun draagkracht. Ook al gaat het hier om legbordstellingen die al eens gebruikt zijn, veiligheid is nog altijd cruciaal. Of je ze nu inzet in je studentenkamer, in je school, werkplaats of bibliotheek, ze moeten nog altijd aan de wettelijke normen voldoen.

Flexibiliteit met gebruikte legbordstellingen

Legbordstellingen zijn makkelijk aan te passen. Je plaatst de legborden hoger of lager, net zoals jij dat wilt. En je kunt verschillende stellingen aan elkaar koppelen. Zo combineer je bijvoorbeeld een legbordstelling met een of meerdere grootvakstellingen, palletstellingen, draagarmstellingen of bakkenstellingen. Het zijn maar enkele voorbeelden hoe je je gebruikte legbordstelling in je werkplaats integreert. Het voorbeeld van gebruikte legbordstellingen is dan weer dat je er meer kunt kopen dan wanneer je ze nieuw zou aankopen. Dat geeft jou nog meer flexibiliteit. Je krijgt meer mogelijkheden en kunt veel makkelijker de opstelling van je stellingen wijzigen in functie van de activiteiten van dat moment. Met wat creativiteit benut je op die manier volledig de beschikbare oppervlakte van je werkruimte.