Receptioniste worden

De positie van receptioniste en telefoniste is erg populair. Dat komt ten eerste doordat je in die functie het visitekaartje bent van een organisatie. Een andere reden voor de grote populariteit is, dat de positie van receptioniste een baan is, die bij uitstek geschikt is om door parttimers te worden ingevuld. Dat is één van de belangrijkste redenen waarom herintreders vaak voor een positie als telefoniste en receptioniste aan de slag gaan. Receptioniste worden is niet zo moeilijk. Met de opleiding receptioniste – telefoniste van Fabius Opleidingen heb je binnen een half jaar je diploma op zak en kun je gaan solliciteren bij een bedrijf.

Wat leer je tijdens de opleiding receptioniste?

De lessen die je tijdens de opleiding receptioniste – telefoniste krijgt zijn ook buiten het werk handig. Je krijgt als eerste de nodige basiskennis op de computer. Dat wil zeggen dat er wordt geoefend in toetsenbordvaardigheid en dat je de basiskennis van programma’s als MS Word en Excel leert kennen, en kennis maakt met het e-mailprogramma Outlook. Tijdens de opleiding wordt ook de dagelijkse praktijk in een kantooromgeving behandeld. Daarbij komen onderwerpen als klantvriendelijkheid, representativiteit, gesprekken voeren, internet en social media, basisvaardigheden taal en rekenen, en baliewerkzaamheden aan bod.

Waarom een opleiding bij Fabius

Het volgen van een cursus tot receptioniste bij Fabius Opleidingen heeft een aantal voordelen. Ten eerste is Fabius Opleidingen de grootste opleider op het gebied van administratieve cursussen op MBO niveau. Een ander voordeel is, dat het bedrijf over meer dan 50 leslocaties beschikt, verdeeld over het land. Je hoeft dus nooit ver te reizen. De cursussen worden aangeboden in blokken van 3 uren, waarbij je kunt kiezen of je de lessen in de ochtend of de avond wilt volgen. Kortom, een cursus van Fabius Opleidingen kun je helemaal volgens je eigen planning volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *