Wat houdt zoekmachine marketing in?

Je hebt na een tijdje zwoegen jouw bedrijf of website opgezet en nu is het tijd om naamsbekendheid te krijgen. Hoe doe je dat? Door naast offline marketing als advertenties in de krant of posters, ook actief te zijn op het internet. Een deel van deze aanwezigheid kun je verkrijgen door gebruik te maken van zoekmachine marketing. Door hier naast tijd ook eventueel geld in te investeren, kun je ervoor zorgen dat jouw website eerder naar voren komt op zoekresultaat pagina’s. Hierdoor zal iemand waarschijnlijk eerder voor jouw product of dienst kiezen dan die van een concurrent. De meeste mensen klikken namelijk vaak niet verder dan de eerste Google pagina.

Betaalde en niet-betaalde zoekresultaten

Marketing via zoekmachines bestaat uit twee onderdelen. Zo kun jij resultaat behalen door betaalde en niet-betaalde zoekresultaten. De niet-betaalde, ook wel organische, resultaten behaal je door te zorgen dat jouw teksten op de juiste manier zijn geoptimaliseerd. Betaalde zoekresultaten in zoekmachines kun je behalen door betaalde campagnes op te zetten. Hierbij kun je rekening houden met bepaalde zoekwoorden en doelgroepen. Deze komen in Google bijvoorbeeld tevoorschijn als advertenties en staan bovenaan. Het ligt er dus maar net aan waar jij je aandacht op wilt richten en wat je eventuele budget is. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het eerst organisch te proberen en eventueel een boost te geven met betaalde zoekresultaten.

Hulp bij internet marketing

Zie je het zelf niet zitten om je te verdiepen in zoekmachine marketing of heb je er door de drukte van jouw onderneming gewoonweg geen tijd voor? Dan kun je natuurlijk ook hulp inschakelen van een marketing bureau. Zij zijn gespecialiseerd in het vindbaar maken van webpagina’s bij zoekdiensten als Google. Dit bureau zoekt voor jou de beste manier en juiste zoekwoorden op om jouw zichtbaarheid te vergroten. Zo kun je gewoon dicht bij jezelf en je wensen blijven, maar krijg je net even die extra expertise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *